Midt i naturen – tæt på byen

Textilskolen ligger i Holte nord for København på en stor naturgrund omgivet af skov og sø.

Skolen ligger 10 minutters gang fra Holte station hvorfra S-toget kører til København hver 10. minut. Turen fra København til Holte tager 20 minutter.

Fri fagskole

Textilskolen er en Fri fagskole under Undervisningsministeriet. Vi er en dagskole med kurser af et halvt eller et helt års varighed på Akademilinjen, eller et helt år i Design10.

Eleverne på Akademilinjen er typisk mellem 18 og 28 år. For nogle er Akademilinjen et springbræt til at søge ind på en videregående designuddannelse, arkitektskole eller kunstakademi. Nogle kommer for at supplere den uddannelse, de allerede har, og andre kommer af ren og skær nysgerrighed og interesse.

Design10. er et helt skoleår på 11 måneder som kombinerer en 10.klasse eksamen med designfaglighed på højt niveau. Eleverne i Design10. kommer typisk direkte fra grundskolen og er mellem 16 og 18 år.

Optagelse

Det kræver ingen forudgående kompetencer at starte på Textilskolen. Det eneste vi kræver er nysgerrighed og interesse.

Der er ingen ansøgningsfrist. Pladserne fyldes løbende og efter først-til-mølle-princippet.

Man skal være fyldt 16 år eller have afsluttet 9 års skolegang for at starte på Textilskolen. Der er ingen øvre aldersgrænse.

Skolen har 45 pladser på Akademilinjen og 25 i Design10.

Priser i skoleåret 2022/2023:

Akademilinje:
925 kroner pr uge +
1000 kroner i indmeldelsesgebyr

Design10.:
925 kroner pr uge +
3800 kroner for studieture +
1000 kroner i indmeldelsesgebyr

Skolepengene opdeles i rater som betales hver måned til den 1.

Betalingen dækker undervisning og mad. Der må derudover beregnes udgifter til materialer. Materialeforbruget svinger fra elev til elev, men vil typisk være et sted mellem 2000 og 5000 kroner pr halvår.

Book en rundvisning

Kontakt os på mail eller telefon og lav en aftale om et uforpligtende besøg og rundvisning på skolen.

Ring på 45 42 59 15 eller skriv på info@textilskolen.dk for at aftale et besøg.

Matematik- og engelsklærer til Design10. på Textilskolen

Har du lyst til at undervise kreative og motiverede elever i 10. klasse, så er du måske vores nye kollega.

Textilskolen er en Fri Fagskole for unge med designdrømme. Skolen har 12 faste medarbejdere, 75 elever, heraf 25 i Design10. Skolen ligger i skoven ud til Vejle sø i Holte, nær Holte Station.

Vi søger en freelance timelærer til at varetage og udvikle spændende og kreativ undervisning i matematik og engelsk på 10.klasse niveau i kobling til design. I Design10. underviser vi i de tre boglige 10. klassefag dansk, engelsk og matematik i tæt kobling til elevernes interesseområde; design. Undervisningen er praksisbaseret og projektorienteret og vi fører ikke til de nationale 10. klasse prøver, men laver vores egne portfolie, prøve- og præsentationsformater.

Undervisningen tilrettelægges fleksibelt, ca 300 timer fordelt på et skoleår. Vi forestiller os at det kan kombineres med en selvstændig virksomhed eller anden freelance arbejde.

Vi tilbyder

• en dynamisk og kreativ arbejdsplads med højt til loftet
  • motiverede og kreative elever i 10.klasse
  • et job på timelærerbasis med ansvar for undervisning i engelsk og matematik i skolens 10. klasse