Beklædning og tekstile rum

9. okt 2021

I disse uger har akademieleverne valgt sig ind på et af to forskellige laboratorier. På laboratorium for Tekstil, Rum og Kontekst arbejder vi med rum ud fra et tekstilt perspektiv, og undersøger hvordan vi kan påvirke rum med forskellige faktorer som materialer, form, skala og egen fortælling. Vi stiller os selv spørgsmålene: Hvad er tekstil, hvad er tekstil i rum og hvad er tekstile værdier? Vi griber i værktøjer fra arkitektur, scenografi, interiør, tekstil og installation, og skaber modeller af et rum ud fra et tekstilt narrativ. Vi får konkrete færdigheder i formgivning og modelbygning, og derudover mulighed for at skabe vores egne fortællinger og udtryk i en rumlig kontekst.

På laboratorium for Form, Krop og Produkt undersøger vi funktion og identitet i forhold til
krop, mens vi arbejder i spændningsfeltet mellem wearable og beklædning. Vi fordyber os i traditionelle beklædningsteknikker som tilskæring, drapering og syning. Vi udforsker form i forhold til krop og funktion, og arbejder på et selvstændigt projekt under titlen “ The Container Suit”.

Begge hold tager i løbet af ugerne på ekskursioner ud af huset for at besøge værksteder, studios og udstillinger og få indblik i hvordan andre arbejder i de to felter.

Torsdag er der gennemgang og fernisering på alle de individuelle projekter, som de sidste 2 uger har mundet ud i.