De sidste to uger har budt på nye, spændende valgfag på laboratorierne.
Laboratoriet for redskab, teknologi og tradition har tilbudt to forløb, som begge har kastet et bæredygtigt blik på tekstilet som ressource og dets rolle i vores fremtidige verden.
I”Upcyckling – en omvendt vej til design af tasker” har vi skabt nye produkter ud fra restmaterialer, og på den måde skabt en større værdi af de overskydende materialer, og set muligheder i det vi har. Vi har vendt op og ned på designprocessen, og ladet materialerne bestemme retningen for vores taskedesign.
I ”Slow textile – knowing the ropes ” har vi undersøgt tekstilets oprindelse. Både helt ned i de tekstile fibre, og arbejdet med dem i forskellige tekstile teknikker, som f.eks. at karte og spinde til garn, broderi, boro, reperation og dekonstruktion af eksisterende tekstiler. Vi har undersøgt tekstilet som rituel praksis, socialt rum, visdom, skabelse og varetagelse af ressourcer. Vi har undersøgt begrebet ”Slowductivity” – en modbevægelse mod vores verdens besættelse af produktivitet, der hylder vedligeholdelse, pleje og kreativitet.
På Laboratoriet for form, krop og produkt har vi arbejdet med ”Abstraktion og funktion i beklædning”. Her har vi udfordret vores forståelse af beklædning som nogle definerbare dele vi sætter sammen og bærer på vores kroppe. Beklædnings funktion er delvis tildækning og beskyttelse, men også en visuel kommunikation til omverdenen. Med udgangspunkt i dekonstruktion og Zero Waste som konstruktionsmetoder har vi undersøgt form på krop, udforsket det negative rum og den abstrakte form.
Fredag slutter vi af med fernisering og mulighed for at se og høre hvad de tre intense valgfagsforløb er nået frem til.